Woningcorporaties Zuid-Holland houden zich meestal aan de wet

De nieuwe woningwet is nu al twee jaar in werking en woningcorporaties in Zuid-Holland lijken de wet serieus te nemen. Uit onderzoek blijkt dat maar twee woningcorporaties zijn die zich niet aan de wet houden.

 Door: Walid Karouh

Een student aan de Haagse hogeschool heeft een onderzoek gedaan naar  woningcorporaties in Zuid-Holland. Er is gecontroleerd of de corporaties zich houden aan de DAEB-norm. De DAEB-norm (Diensten Algemeen Economisch Belang) geeft aan de minimumactiviteiten die voor het sociaal belang van een woningcorporatie moeten zijn. Hiermee wordt het bouwen, verhuren en onderhouden van sociale huurwoningen bedoeld. Te lang hebben woningcorporaties zich gefocust op particuliere huurwoningen.

Tijdens het onderzoek is er een steekproef gehouden onder 99 woningcorporaties in Zuid-Holland. Er zijn 33 woningcorporaties genomen en de cijfers zijn dat er maar twee woningcorporaties niet aan de DAEB-norm voldoen. Het addertje onder het gras is dat de administratiekosten voor de woningcorporaties wel zijn gestegen met 90 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *