Studenten verliezen tot bijna ruim 56% van hun inkomsten door de Covid-19 Maatregelen

Door: Karam Azzouz

De onderzoeksvraag luidt: ‘Wat zijn de financiële gevolgen van de invoering Covid-19 maatregelen van de overheid op Nederlandse studenten aan Hbo-instellingen en universiteiten?’ Dit onderzoek heeft als doel een antwoord te formuleren op de onderzoeksvraag.

In maart 2020 zijn tal van nieuwe maatregelen van kracht gegaan met als doel de pandemie te smoren, helaas hebben die maatregelen meer invloed gehad op andere zaken dan de pandemie. Sinds maart 2020 heeft tussen de 23,73% en 56,18% van de Nederlandse studenten, meer geld geleend na het invoeren van maatregelen tegen covid-19. Studenten die extra hebben geleend, leenden gemiddeld tussen de 288,67 en 371,33 euro per maand. Studenten zijn gemiddeld tussen de 21,11% en 56,89% van hun inkomsten kwijtgeraakt.

Uit dit onderzoek blijkt dat studenten wel degelijk te maken hebben gehad met financiële gevolgen, een groot deel van de studenten is zelfs keihard geraakt, vrijwel alle inkomsten kwijt en geen recht hebben op financiële steun. De overheid dient financiële steun te bieden aan studenten als zij die gevolgen willen beperken, financiële steun door middel van uitkering en/of verlaging van kosten zoals collegegeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *