Eenmaal in een breedteteam nooit meer in een selectieteam

Als je eenmaal in een breedteteam zit, zal het niet meevallen om in een selectieteam te komen.

Door: Laura Dolmans

Uit onderzoek blijkt dat een breedteteam twee keer per week traint en in het weekend een wedstrijd heeft. De verplichtingen van een breedteteam is dat een hockeyspeler minstens bij één van de twee trainingen aanwezig dient te zijn.

Uit onderzoek blijkt dat een selectieteam minstens twee à drie keer per week traint. De verplichtingen van een selectieteam zijn allereerst dat ze eerder aanwezig zijn bij de wedstrijden om te verzamelen. Ten tweede dienen selectieteams slottoernooien te houden met andere teams binnen dezelfde club om het niveau van spelen tijdens een wedstrijd te peilen. Ten derde dient een selectieteam meerdere teambesprekingen te houden om strategieën te bespreken. En tot slot kan een speler van het selectieteam zich niet afmelden zonder gegronde reden.

Een selectietrainer wil geen training geven aan breedteteams. Dit komt doordat de training anders gegeven dient te worden zodat de breedteteamspelers het kunnen begrijpen en de trainer dient zijn/haar aandacht anders te verdelen. Indien een selectietrainer een selectietraining aan een breedteteam geeft, zal de kwaliteit lager liggen: de bewegingen zullen anders worden uitgevoerd en het duurt langer voordat een speler het onder de knie heeft.

Heel bepalend zijn je capaciteiten, je eigen inzet en dat je er voor zorgt dat op moment van selectie je in topvorm bent. Want zit je er eenmaal bij dan wordt er alles aan gedaan om je topvorm te verbeteren. Kom je in een breedteteam dan zal het niet meevallen om in een selectieteam te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *