Op zoek naar een studentenkamer? In Delft maak je de meeste kans!

Uit recent onderzoek is gebleken dat in Delft studenten de meeste kans maken op het vinden van een studentenkamer. In 2017 heeft de Landelijke Studentenvakbond een prijs overhandigd aan gemeente Delft voor haar studentenhuisvestingen. 

Door: Jelle Touwen

In heel Nederland is er een tekort aan studentenkamers, zo zijn er ongeveer 40.000 kamers te kort. Dit komt omdat er te weinig wordt gefaciliteerd of door te strikte regelgeving. In vijf verschillende steden, respectievelijk Delft, Groningen, Maastricht, Amsterdam en Rotterdam is onderzocht waar je de meeste kans maakt voor het vinden van een studentenkamer. Niet alleen is er gekeken naar de vraag/aanbod curve, maar ook naar de prijs per vierkante meter.

De resultaten spreken voor zich, zowel in Rotterdam als Amsterdam betaal je tussen de €35,- en €50,- per vierkante meter. In Delft en Maastricht ligt dit bedrag rond de €18,50. Ook als het aankomt op het aanbod van kamers is Delft de concurrentie voor. Een van de redenen hiervan is dat particuliere verhuurders geen verplichting hebben tot het bezitten van een vergunning. Zo ontstaan er veel mogelijkheden voor het verhuur van kamers.

Tot slot kan worden geconcludeerd dat door een weging van verschillende factoren je het meeste succes behaald door op zoek te gaan naar een studentenkamer in Delft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *