Sv DWO behaalt doelen vanwege nieuw beleid

Uit het onderzoek en gesprekken kan er niets anders geconcludeerd worden dat sv DWO zich bevindt op de goede weg. Als de prestaties worden vergeleken met de voorgaande jaren is er duidelijk al een stijgende lijn te zien.

 

Door: Dylan Flohr

 

Sv DWO heeft op meerdere vlakken vooruitgang geboekt kan geconcludeerd worden uit het persoonlijke onderzoek dat is gehouden.

Technisch hart

Door de invoering van een technisch hart is er duidelijkheid gecreëerd in het handelen van de club en zijn de doelstellingen gerealiseerd. Het technisch hart is verantwoordelijk voor het professionaliseren van de organisatie. Het technisch hart bestaat uit: bestuursleden, hoofdjeugdopleiding, hoofdtrainers(onder- en bovenbouw) en hoofdtrainer zaterdagselectie. In tegenstelling tot voorgaande jaren worden technische beslissingen gezamenlijk genomen. Voorgaande jaren nam enkel het bestuur de beslissingen, die niet dagelijks bezig waren met de teams en hierdoor niet wisten wat er precies afspeelde bij de afdelingen.

Samenwerking Sparta Rotterdam

De meest aansprekende verandering is de samenwerking met Sparta Rotterdam. Deze samenwerking heeft geleid tot een hogere naamsbekendheid in de regio, het werd op regionale kranten en op online media vermeld. Door de samenwerking met Sparta Rotterdam zijn er speciale trainingsdagen georganiseerd op het complex van sv DWO. Tevens heeft sv DWO de naam ‘opleidingspartner’, dit houdt in dat sv DWO traint volgens de filosofie van Sparta Rotterdam. De afvallers uit de jeugd van Sparta krijgen de mogelijkheid om bij sv DWO verder te gaan om zichzelf opnieuw te bewijzen voor de scouts, die elk weekend aanwezig zullen zijn op het complex.

Jeugdafdeling

Sv DWO heeft niet-gediplomeerde trainers uit de organisatie verwijderd en vervangen met gediplomeerde trainers. Het resultaat hiervan is dat verschillende jeugdteams op een hoger niveau acteren dan voorheen. De verwachting is dat deze trend zal worden doorgezet door het nieuwe beleid en de samenwerking met Sparta Rotterdam, waarbij de afvallers zullen aansluiten bij sv DWO.

Senioren

De zaterdagselectie heeft een ware metamorfose ondergaan. Door het nieuwe beleid werd er afscheid genomen van oude spelers. De spelers die hiervoor terugkwamen (veelal Zoetermeerse jongens) zorgde voor een stunt en eindigde 3e in de competitie. Hierdoor werd voor het eerst in jaren nacompetitie voetbal voor promotie naar de 2e klasse veiliggesteld. Door het nieuwe beleid is er ook een andere hoofdtrainer gekomen namelijk, Arie van der Padt. Arie van der Padt is een ex-profvoetballer voor onder andere: Sparta, ADO en Beerschot (België). Hij is als trainer werkzaam geweest bij verschillende jeugdteams in het betaald voetbal: ADO, Sparta en Excelsior. Vanwege de successen die sv DWO heeft behaald zijn er nieuwe sponsoren geïnteresseerd. Sv DWO heeft een verbeterd contract gesloten met de huidige sponsor en is overgestapt naar Adidas als kledingsponsor.

 

Kortom kan er geconcludeerd worden dat het nieuwe beleid al op korte termijn zijn vruchten heeft afgeworpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *