Directiesalarissen goede doelen per categorie

De salarissen van directeuren van goede doelen vinden veel mensen erg hoog. De hoogte wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren, onder andere de omvang van het goede doel. Het doel van dit onderzoek is om erachter te komen of directeuren van goede doelen die zich inzetten voor Internationale hulp & Mensenrechten, meer verdienen dan directeuren van goede doelen die zich voor andere zaken inzetten.

 Door: Tom van Paridon

 Dit werd onderzocht aan de hand van dertig goede doelen. De goede doelen werden ingedeeld per categorie. De salarissen van directeuren werden onttrokken uit de jaarrekeningen van de goede doelen over het jaar 2017. De verwachting was dat minstens negentig procent van de directeuren van goede doelen die zich inzetten voor Internationale hulp & Mensenrechten meer verdienen dan directeuren van goede doelen die zich voor andere doelen inzetten. Dit omdat de omvang van de goede doelen die zich internationaal inzetten vaak groter zijn dan goede doelen die zich voor andere doelen inzetten.

Uit onderzoek bleek dat dit niet waar was, er is slechts één goed doel uit de sector Internationale hulp & Mensenrechten waar directieleden meer verdienen om boven de negentig procent uit te komen. De conclusie is dus dat minder dan negentig procent van de directeuren van goede doelen die zich inzetten voor Internationale hulp & Mensenrechten meer verdienen dan directeuren van goede doelen die zich voor andere doelen inzetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *