Directie HHS zorgt voor hoge werkdruk bij docenten

Volgens het “Algemeen dagblad” gaat de Haagse Hogeschool  de komende jaren flink bezuinigen. De kop van het artikel zegt dan ook “Haagse Hogeschool trekt broekriem stevig aan”. Vooral medewerkers met een tijdelijke contract moeten vrezen voor hun baan. De onderwijsinstelling is bang de komende jaren in financieel zwaar weer terecht te komen.

Door: Laurens Boone

Kijkend naar de personele lasten is er een stijging van 0,68% terwijl het studenten aantal met 1,04% steeg t.o.v. 2016. De HHS is efficiënter omgegaan met het inplannen van docenten. De komende jaren zal de HHS proberen om dit nog meer te verbeteren. Voor de directie is het van belang dat er niet alleen gekeken wordt naar het efficiënt inplannen van docenten maar ook naar het aantal docenten en de capaciteit van de docent. Docenten hebben een hogere werkdruk doordat er relatief minder docenten worden aangenomen dan het studenten aantal stijgt. Studenten merken dit vaak als eerst dat de docent minder tijd heeft voor de student. Voor in de toekomst is dit een slecht teken. De Directie zal niet alleen moeten aansturen op de financiële aspecten maar ook naar de kwaliteit die geleverd moet worden door de docenten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *