Met twee maten gemeten?

De Haagse Hogeschool is in 2018 uitgeroepen tot het op één na slechtste hbo-opleidingsinstituut van Nederland. In het AD staat: “De Haagse Hogeschool behaalt slechts één ster (op een schaal van 5), wat staat voor ‘matig’. De oordelen zijn gebaseerd op resultaten uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) die studenten jaarlijks invullen.” Maar geldt dit ook voor de opleiding Accountancy op de Haagse Hogeschool?

Door: Tanuja Sheonarain

Uit onderzoek van de NSE-enquête blijkt dat de studenten de opleiding Accountancy in het jaar gemiddeld een 3,8 geeft, terwijl dit in 2018 3,6 is. Dit is een lichte daling, maar is deze te wijten aan minder tevreden studenten?

Als er wordt gekeken naar de factoren waarop de opleiding Accountancy op de Haagse Hogeschool is getoetst in 20 15 en 2018 verschillen deze. Zo is te zien dat in de NSE-enquête van het jaar 2015 getoetst is op zes elementen, terwijl er in 2018 getoetst werd op vijftien elementen. Om een goede vergelijking te kunnen maken, zullen alleen de overeengekomen factoren uitgelicht moeten worden en niet het totale beeld. Uit eigen onderzoek blijkt dat de opleiding Accountancy op de Haagse hoge school door de jaren heen niet slechter is gaan scoren, en dat er dus met twee maten wordt gemeten.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *