Ziekenhuizen niet in staat om aan hun kortlopende verplichtingen te voldoen

Wat betreft de liquiditeit kan er gezegd worden dat de financiële situatie van Nederlandse ziekenhuizen tussen 2006 en 2014 zorgelijk is. Gemiddeld genomen zijn Nederlandse ziekenhuizen niet in staat om aan hun kortlopende verplichtingen te voldoen.  Door: Daniël Verbaan Omdat Nederlandse ziekenhuizen de laatste jaren negatief in het nieuws zijn geweest vanwege hun financiële gezondheid, is er onderzoek gedaan naar deze financiële gezondheid van alle 103 Nederlandse ziekenhuizen in de periode 2006 tot en met 2014. Dit is gedaan aan de hand van drie ratio’s: het liquiditeitsratio, de solvabiliteit en de rentabiliteit. Deze zijn afkomstig van cijfers van het CBS. Liquiditeit Wat betreft de liquiditeit kan er gezegd worden dat de financiële situatie van Nederlandse ziekenhuizen tussen 2006 en 2014 zorgelijk … Meer lezen over Ziekenhuizen niet in staat om aan hun kortlopende verplichtingen te voldoen

Lees verder